Slippresultater Gr.14 2015

GRUPPE 14 - NBF

Slippresultater 2015

 

 

Gruppemesterskap

 

NM klasse 1 Norgesmesterskap (8 nominerte, 2 tellende)

NM klasse 3 Kortdistansemesterskap (8 nominerte, 2 tellende)

NM klasse 5 Mellomdistansemesterskap (6 nominerte, 2 tellende)

NM klasse 7 Langdistansemesterskap (4 nominerte, 2 tellende)

NM klasse 8 Ettåringsmesterskap (6 nominerte, 3 tellende)

NM klasse 10 Ungduemesterskap (8 nominerte, 2 tellende)

NM klasse 12 Årets sprinter (6 beste slipp er gjeldende 90-360km)

NM klasse 14 Essduer

NM klasse 16 Sprintmesterskap (3 nominerte, 2 tellende)

 

Slipp 1: 14.05 Haukeli Hall 100km

Grupperesultat med NM poeng

Ble som et normalt første slipp for sesongen med varierende hastigheter og hjemkomster. Vestfjellet hadde nok en liten fordel av værforhold og la beslag på den øverste delen av resultatlisten. Noen fikk også samtlige duer hjem. Været var bra, men det blåste litt fra nord-vest og litt mer vind ute ved kysten.

 

Slipp 2: 25.05 Haukeli Hall 100km

Grupperesultat med NM poeng

I vekslende vær ble nok duene sluppet litt for tidlig da det viste seg at det lå relativt mye skodde på vestsiden av fjellene. Tildels kraftige regnbyger innover gjorde heller ikke forholdene gode. Det var fint på fjellet så her ble vi nok lurt litt av været. Meget sene og dårlige hjemkomster over hele linjen. Det kom en og annen due helt spredt sent på ettermiddagen og kvelden samt noen enkle på dag 2. Det er knalltøft å fly fra fjellene i nord-øst, men det er trolig vårt beste alternativ. Vi må nok bare ta lærdom og legge forholda enda bedre tilrette for duene våre så vi kan få reelle dueslipp og gode hjemkomster. Oppslipper er frikjent da han fikk relativt gode tilbakemeldinger på været. Dog mangler vi nok en kontaktperson i Sauda, Suldal, Røldal som kan si noe om hvordan været faktisk er i fjellene.

 

Gledelig med en Jr som vinner slippet med den ene duen hun sendte, sterkt av Christina! Også gledelig "comeback" av Åge Røssland med sin 2.plass, gratulerer begge to!

 

Slipp 3: 05.06.2015 Haukeli Hall 100km

Grupperesultat

Endelig en sommerdag midt mellom bølge på bølge av drittvær.

Med sommervarme og blå himmel ble det endelig mulig å avholde slipp igjen. Vi vet at blå himmel etter mye drittvær er synonymt med mye falk og dritt på himmelen og det er trolig årsaken til den relativt dårlige hjemkomsten.

De første duene kom på gode hastigheter, men det var kun noen få. Deretter kom det en og en due fra alle himmelretninger utover dagen og kvelden. Noen duer andre dagen også, men alt i alt nok et vanskelig 100km slipp med store tap for de fleste.

Fortjent og suveren vinner ble Lars Eikeland fra Stord som fikk en enkel due 45m/m før due nr 2 i gruppen.

 

 

Hall of fame

 

Haukeli Hall 3 05.06.15

 

Gruppevinner: NOR-14-12749

Lars Eikeland, Sunnhordland BF

 

14-12749 er ei enkehu i ordets rette forstand. Misste maken sin den dagen de fekk ein unge så den har fostret opp en unge aleine. Ungen var nå ca 21 dager gammel og mora var klar for slepp.

Avstamming er fra et avlspar eg fekk låne av Krogsæther der hannen er 08-10388 fra opphørssalget til Lomeland og hua er importert Jannsen NL-08-1198500.

 

 

 

 

 

Haukeli Hall 2 25.05.15

 

Gruppevinner: NOR-14-13015

Christina Krogsæther, Sunnhordland BF

 

I dette knalltøffe slippet der duene har måttet fly rundt en del dårlig vær kom denne duen alene på 708m/m.

 

Duen kommer fra et bra avlspar hos Fam Krogsæther der far er ren Van Loon fra Eijerkamp, mens moren er en krysning mellom Schaerlaeckens og Eijerkamp Van Loon. Helsøsken har altså flydd godt under dette paret før så det var nok ingen tilfeldighet at akkurat denne duen var den

første til å komme.

 

 

 

 

Haukeli Hall 1 14.05.15

 

Gruppevinner: NOR-13-10134

Martin Sævareid, Vestfjellet BF

 

Denne duen kom alene noen få minutter før neste due i gruppen. Samme due vant også det første slippet i fjor fra Haukelisæther der også en helbror ble nr 2 i samme slipp. Den gangen kom den også alene så her snakker vi om en spissflyver som altså beviselig har vært raskere en konkurrentene ved to anledninger.

 

10134 er altså 2 x gruppevinner 100km.

 

Far er Delbar fra Natural sitt avlsslag

Mor er egenavlet der begge foreldre er rene Van Spitael duer fra Kai Skovlind i Danmark

 

Langdistanseblod på begge sider, men det viser seg nok en gang at med den røffe geografien våre duer konkurrerer i er det ofte langdistanseduer som også vinner de korteste slippene.

 

10134 er ingen vakker due, hverken å se til eller i hånden, men den har en slank, litt lang, men smekker og lett kropp med en utmerket muskulatur.

 

Martin sier at hun ikke ble krysset ved en feiltakelse, men at hun helt klart vil krysses den kommende helgen.