Nyheter

02.06.2015 Iskaldt og vått i Mai

Iskald og våt vår gjør det meget vanskelig å få avholdt dueslipp i år. Kaldeste AMi måned på 35 år sies det og vi har mer følelsen av November en Mai. Nå er vi i årets første sommermåned uten at det ser ut til å hjelpe. Bøttevis med regn og noen få varmegrader frister ikke til å lufte duene engang. I tillegg har vindretning vært konstant vestlig noe som betyr motvind på våre slipp fra fjellene og det er særdeles ugunstig. Vi håper på enkelte varme dager innimellom med minimalt med vind som gjør at vi kan få gjennomført årets slipp plan

 

 

16.05.2015 Slippsesongen er i gang!

Dårlige værutsikter den 16.mai gjorde at vi fremskyndet første slippet til torsdag 14.mai.

Været var glimrende, dog med noe sterk nordavind på kysten noe som ikke favoriserte de slagene helt ytterst ved kysten.

 

Kun 7 deltakende slag første helgen var noe under det vi hadde håpet på og kun 62 duer gjorde at en liten og sårbar flokk la ut på vingene fra Haukeli Hall kl 10:30. Martin Sævareid klokket inn gruppens første due kl 11:41:30 på 1124m/m. En suveren seier til denne duen som også ble gruppevinner på fjorårets første voksendueslipp, imponerende og mer info om den duen i hall of fame.

 

Det ble i det hele tatt en resultatliste som ble preget av vestfjellet, mens sunnhordland duene nok ble forsinket av nordavinden på vei til kysten.

 

Variable hjemkomster der enkelte fikk alt hjem, mens andre fikk 50%, men totalt sett ganske gode hjemkomster.

 

Gruppen fokuserer trolig enda mer på NM i år en hva tilfellet har vært før og gledelig nok var det 2 medlemmer som tok bra med NM poeng i klasse 1, 8 og 16 denne helgen.

 

Sjekk resultatene her.

 

 

Auksjon

 

De fleste avtaler er gjort og det blir ca 30 duer til den internasjonale live auksjonen på Stord den 30.januar 2015. Følg med på oppdateringer her.

Lands-utstilling

 

Info om landsutstilling, representantskapsmøte og årsfest kommer.

KONTAKTINFO GRUPPE 14

Gruppe 14,

v/sekretær

Knut Inge Krogsæther, Meling, Bremnes

+47 99255042

post@nbf14.net